2021 végén járunk, amely és kiváló telefonos prezentációkkal szolgált a megszokott kedvencek közül. Ez az az év, amikor ismét jók lettek az iPhone akkumulátorok, a Samsung megjavította az összehajtható telefonjait, a Google pedig saját chipekre váltott a Pixel 6 vonallal. A Motorolát és a Xiaomit  Snapdragon 8 Gen 1 chipek hajtják, amelyek a jövő év vezető képviselőit is ellátják, mint például az Oppo Find X4 Pro és a Samsung Galaxy S22 készülékeket. Nézzük hát, mi vár ránk 2022-ben.

Samsung 

Samsung Galaxy S22 és Samsung Galaxy S22 Plus 

A Samsung Galaxy S22 megjelenése 2022 elején várható. Egyre több információ lát napvilágot az állítólagos nagy kamerájáról, az erős Exynos chipről, a dizájnról és a gyorsabb töltésről.

A jól ismert Ice Universe média szerint a Samsung Galaxy S22 és a Samsung Galaxy S22 Plus is a Samsung ISOCELL GN5 kameraérzékelőt fogja használni. Ez egy nagy, 50 MP-es felbontású érzékelő, amely állítólag jól működik gyenge fényviszonyok között is.

Az adatok szerint az S22-t nagy képességű Exynos 2200 chippel szerelik fel, AMD grafikával. Ráadásul a portálok szerint az S22-ben nem lesz kamera a képernyő alatt, mint a Samsung Galaxy Z Fold 3-ban volt.

A telefonok méretei: az S22 6,06 hüvelykes, A Pro / Plus pedig 6,55 hüvelykes kijelzővel lesz ellátva. Mindkettő kisebb, mint az idei egyenértékű modellek – a 6,2 hüvelykes S21 és a 6,7 ​​hüvelykes S21 Plus modell. Ez kisebb képernyőket jelent (és valószínűleg kisebb kapacitású akkumulátorokat is). Ez azonban azt is jelenti, hogy a telefonok jobban elférnek kisebb kezekben és szűk zsebekben, amely trend többször is megjelenhet az új évben.

A Samsung Galaxy S22 Ultra megszabja, mi vár ránk 2022-ben

A Galaxy S22 Ultra szögletes élekkel és dobozos megjelenéssel rendelkezik, így a Galaxy Note 20 Ultra szellemi utódja. A telefonban nagyméretű, vékony szélű Super AMOLED Infinity-O képernyő, beépített slottal ellátott S Pen és USB Type-C csatlakozó található. A készülék hátulja matt felülettel rendelkezik, amely megakadályozza az ujjlenyomatok megjelenését.

Az okostelefon 6,8 hüvelykes képernyővel, 120 Hz-es változtatható frissítési gyakorisággal, HDR10+ sztereó hangszórókkal és IP68-as por- és vízállósággal rendelkezik. A piactól függően Exynos 2200 vagy Snapdragon 8 Gen 1 processzorral szerelik majd fel a telefont.

Samsung Galaxy S22 Ultra
Samsung Galaxy S22 Ultra narekuje, kaj nas čaka v letu 2022

A dél-koreai cég várhatóan egy módosított 108 MP-es elsődleges kamerával szereli fel az új generációs zászlóshajóját. Ez több részletet tud majd rögzíteni a mesterséges intelligenciának köszönhetően. Ezen kívül van még egy 12 MP-es ultraszéles látószögű kamera, két 10 MP-es teleobjektív (3x és 10x optikai zoommal) és egy 40 MP-es szelfi kamera. A készülék 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik majd, és támogatja a 45 W-os gyorstöltést.

Samsung S21 FE 

A Samsung Galaxy S21 FE állítólag olcsóbb alternatívája lesz az S21 modellnek, hasonlóan a Samsung Galaxy S20 Fan Editionhez a Samsung Galaxy S20 számára.

Az S20 FE augusztusban mutatkozott be, így egyértelmű, hogy az S21 FE jelenleg eléggé késik, de remélhetőleg nemsokára megérkezik. Az októberi bemutató jóslatai elúsztak a vízen, de ennek már tanúi lehettünk. Egy friss adatszivárgás azt állítja, hogy a Galaxy S21 FE januárban landol végre. Ez azt jelentheti, hogy a Galaxy S22 előtte fog megjelenni.

A Samsung Galaxy S21 FE a kínai tanúsítási adatbázisban felfedte, hogy a telefon 6,4 hüvelykes Super AMOLED 1080 x 2340 felbontású, 120 Hz-es frissítési frekvenciájú képernyővel és képernyő-ujjlenyomat-olvasóval rendelkezik – a specifikációk nagyon hasonlóak az S20 FE modellhez.

A telefon IP68-as védelemmel is rendelkezik, ami azt jelenti, hogy a telefon por- és vízálló.

A Samsung Galaxy S21 FE egy 12 MP-es fő kamerával fog rendelkezni, egy 12 MP-es ultraszéles látószögű kamerával és egy 8 MP-es teleobjektív kamerával 3x optikai zoommal, valamint egy 32 MP-es szelfi kamerával.

Samsung Galaxy S21 FE
Samsung Galaxy S21 FE

Ami az akkumulátor kapacitását illeti, az egyik tipp azt mondja, hogy a Samsung Galaxy S21 FE beépített akkumulátorral rendelkezik majd 4500 mAh kapacitással, ami meghaladja a szokásos 4000 mAh kapacitású akkumulátort a Galaxy S21 készülékben.

Apple – iPhone

iPhone SE 3 drágább mint az előzőek

Az iPhone SE 3 állítólag az iPhone 11-hez hasonló keretre épül, ami lényegében az első generációs iPhone SE és az iPhone 5S, valamint az iPhone SE 2 és az iPhone 8 közötti kapcsolatot tükrözi. Fontos megjegyezni, hogy korábban ugyanez a célzás azt állította, hogy az iPhone SE 3 tervezése az iPhone XR-en alapul. Az iPhone 11 modernebb dizájnnal rendelkezik, így ennek le kell nyűgöznie a várható rajongókat. Azt is megtudtuk, hogy az iPhone SE 3-at A15 Bionic processzor hajtja majd. Más sajtóorgánumok azonban arról számolnak be, hogy állítólag LCD-képernyőt kínálnak, így ez az utolsó LCD-eszköz a piacon. Az iPhone SE 3 várhatóan 2022 márciusában-áprilisában debütál.

iPhone SE 3
iPhone SE 3

Xiaomi 12 

A Xiaomi általában a következő generációs eszközét akkor erősíti meg, amikor a Qualcomm kiadja a legújabb Snapdragon hardvert. Ez 2021-ben is megtörtént: Lei Jun, a Xiaomi vezérigazgatója megerősítette, hogy a telefonuk lesz az első, amely a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1-et fogja használni.

A Xiaomi 12 egy kis képernyős készülék, mégpedig 6,28 hüvelykes, így a Pro (és valószínűleg az Ultra) modell lesz a nagyobb változata. A nagyobb Xiaomi 12 Pro-ra várhatóan nagyobb, 2K felbontású, 3200 x 1440-es képernyő kerül, szintén 120 Hz-es frissítéssel. A Snapdragon 8 Gen 1 azonban még magasabb frissítési gyakoriságot is képes támogatni, akár 144 Hz-ig QHD+ felbontás esetén.

A Xiaomi több gyorstöltési lehetőséggel, akár 120 W-os vezeték nélküli töltéssel és 200 W-os vezetékes töltéssel látja el a telefont. A cég már bemutatta a Xiaomi HyperCharge rendszerét. A Xiaomi 12 belépőtelefonra vonatkozó információk megerősítik, hogy 67W-os vezetékes és 30 W-os vezeték nélküli töltéssel rendelkezik.

Huawei P50 Pocket

A Huawei 2019-ben csatlakozott a Samsunghoz az összecsukható telefonok első hullámában. A cég most úgy döntött, hogy követi a Galaxy Z Flip sorozatot, és bemutatja a Huawei P50 Pocket összecsukható telefont. Védd meg a Samsung zárható telefonod kijelzőjét!

Amikor kinyitjuk a Huawei P50 Pocketet, egy 6,9 hüvelykes OLED képernyő (2790 x 1188) fogad majd minket, 120 Hz-es frissítési gyakorisággal. Ez tükröződésmentes bevonatot és 21:9 oldalarányt kínál majd. A cég azt is állítja, hogy az összehajtható képernyőnek saját zsanérja van, amely összecsukva lehetővé teszi a nulla rés kialakítását.

Huawei P50 Pocket
Huawei P50 Pocket

A Huawei legújabb összecsukható telefonját a Snapdragon 888 4G SoC hajtja, amely már nem a legújabb Snapdragon chip. Ennek ellenére még mindig elég erősnek kell lennie ahhoz, hogy szinte bármilyen feladatot könnyedén elvégezzen.

Ha továbbmegyünk a kameraterületre, a P50 Pocket kerek házába háromszoros hátsó kamerarendszer került. Konkrétan van egy fő kamera 40 MP-vel (26 mm, f / 1,8), ultraszéles kamera 13 MP-vel (13 mm, f / 2,2, 120 fokos látómező, makró fényképezés) és “szuperspektrális”. 32 MP-es érzékelő (30 mm, f / 1,8).

Az Oppo ismét meg fog lepni minket

Az Oppo december elején megígérte, hogy a Find X Snapdragon 8 Gen 1-vel 2022 első negyedévében érkezik. Két héttel később a Mediatek megerősítette, hogy a sorozat egy másik eszköze is Dimensity 9000 processzorral fog működni. A családnak valójában három tagja volt. A cég meresőtítte, hogy három tagú lesz a család, a harmadikról még nem tudni, milyen chip lesz benne.

Azt is közölték, hogy az Oppo új Find N telefonnal is készül, amely vízszintes csuklópánttal rendelkezik. A kínai piacon a Samsung Galaxy Z Fold3-mal és a Huawei P50 Pocket-tel fog versenyezni. Egy népszerű trend, amely megjósolja, mi vár ránk 2022-ben.

Érdekes módon a sorozat a „Find X5” nevet kapta a „Find X4” helyett, aminek van némi logikája. Hiszen egyik kínai gyártó sem használja a 4-es számot telefonja nevében, mivel az úgy hangzik, mint „halál”. Az ázsiai országok vásárlói babonásak az ilyesmivel kapcsolatban.

Oppo Find X5 Pro
Oppo Find X5 Pro

A Find X5 Pro várhatóan a jelenlegi Find X3 Pro enyhe frissítése lesz. A chipek látszólagos változása mellett egy újabb észrevehető javulás következik be a gyorsabb töltés terén, a pletykák szerint 80 W-ra utal. Ez az Oppo régóta várt változása, amely több mint két éve vezeti be a 65 W-os SuperVOOC telefonokat.

Egyérltemű, hogy jövőre jó néhány újításra számítunk a telefonálás világában, de nagyon hamar meglátjuk, mi sül ki ebből igazán.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here