Gamer szék vagy irodai szék, a döntésnek viszont egyszerűnek kellene lennie mindenki számára, aki több órát tölt a számítógép mögött. A kialakításuk ösztönzi a helyes testtartást és ezzel elősegíti a helyes ülést.

Bár az 55 hüvelykes monitoron való játék csak szórakozásnak tűnik, a szórakozás és az erős fájdalom közötti határ nagyon vékony lehet. A kényelmes ülés és a spontán mozgás igénye még nagyobb, ha játékkonfigurációd két monitorból áll.

Tudjuk, hogy a piacon lévő gamer szék özönével nehéz eldönteni, melyik lenne a legmegfelelőbb. Sokféle márka, specifikáció, funkció, méret és szín áll rendelkezésre különböző árakon. Szeretnénk megkönnyíteni a vásárlási döntés meghozatalát, hogy több időt tölthess a kedvenc játékaidat játszva, mint a székek sokféle funkciójának összehasonlításával. Az alábbiakban összefoglaltuk az információkat arról, hogy mire kell figyelni az új gamer szék vásárlásakor.

Gamer szék Huzaro

Kompatibilis a gamer szék a játékstílusoddal?

A gamer szék csak bizonyos rendszerekkel vagy beállításokkal kompatibilis, ezért a rendszer kompatibilitása döntő fontosságú a megfelelő szék kiválasztásakor. A legtöbb szék kompatibilis az Xbox One, PS4, PC és Switch konzolokkal, de némelyik alkalmasabb, mint a másik. Például az alacsony gamer szék a padló közelében van, így nem a legjobb választás számítógépes játszáshoz, de sokkal alkalmasabb konzolon való játékra!

Ha a számítógéphez szeretnél megfelelő széket választani, akkor olyan professzionális gamer szék lesz a legjobb választás, amely inkább irodai székhez hasonlít. Ezzel a kialakítással beállíthatod a széket a megfelelő magassághoz, hogy tökéletesen illeszkedjen a gamer asztalhoz. Az ilyen székek kiválóak mindenki számára akik sok időt töltenek a számítógep mögött, nem csak gamereknek.

A legfontosabb a kényelem és megfelelő méret

Ahogy tévénézés közben sem szeretnél kényelmetlen kanapén ülni, úgy játék vagy munka közben sem jó kényelmetlen széken ülni. Fontos, hogy az igényeidnek megfelelő széket válassz.

Figyelned kell arra, hogy az ergonómiai jellemzői biztosítják a kényelmet. A legjobb székek deréktámasszal, hálós oldallal, állítható háttámlával és nyak háttámlával, valamint hátradőlési lehetőséggel büszkélkedhetnek. Ezek a funkciók nemcsak élvezetesebbé teszik a játékot, hanem fontosak a nyak és a hát egészségének szempontjából is.

Tény, hogy egy (magas minőségű) gamer széken kényelmesebben tudsz ülni mint egy egyszerű számítógépes széken, de akkor is fontos, hogy óránként tartasz egy kisebb szünetet. Még a legkényelmesebb székek is ülést igényelnek, ami önmagában egészségtelen dolog. Tehát győződj meg róla, hogy kényelmes széket vásárolsz, de nem olyan kényelmeset, hogy ne akard majd elhagyni.

Gamer setup

Nélkülözhetetlenek a nyakpárnák is, amelyeket a fej és a nyak megtámasztására terveztek, ami további hatást fejt ki, és kiterjesztheti a támaszt az egész gerincre. Előnyt látunk a karfás szék vásárlásában is, mivel segít megtámasztani a vállt és a csuklót. A jobb keringés érdekében az esti ülés során tanácsos a lábtartót is figyelembe venni.

Ezek nem nélkülözhetetlen tartozékok, de a fentiek mindegyike növeli a kényelmet, és kényelmesebb lesz majd a maratoni játék.

Létezik gamer szék gyerekeknek is?

Ezzel a kérdéssel küszködnek általában a szülők. A gyermekednek nehéz megfelelő széket találni, hiszen semmiképp sem akarsz túl nagyot választani, amelyben nem ülne megfelelő kényelemmel.

Javasoljuk, hogy alaposan ellenőrizd az egyes székek méreteit, és győződj meg arról, hogy illeszkedik a végfelhasználóhoz. Fontos, figyelembe venni a gyerek növését is. Valószínűleg nem szeretnél drága gamer széket vásárolni, majd néhány hónap múlva újra befektetni egy nagyobba!

Egy jó szék hozzájárul a jó közérzethez, és megőrzi a gyermek helyes testtartását mind játék közben, mind házi feladatok írása közben.

Gamer szék felnőtteknek és gyerekeknek

Ellenőrizd az anyag minőségét

Mindenkinek más ízlése van a kényelmes üléshez. Vannak, akik inkább kemény ülésre ülnek, míg mások inkább puhább ülőfelületre. Minden a vágyaktól függ, és nem ajánlott szélsőséges lenni. Éppen elég kárpitra van szükséged ahhoz, hogy az ülés kényelmes legyen, de elég szilárd is kell hogy legyen, hogy az széket megfelelően alátámassza.

A gamer szék magas minőségű és tartós anyagokból kell hogy legyen, hogy több éves gyakori használatra megfelelőek. Ellenállnia kell a környezeti ártalmaknak, például a kiömlött kávénak vagy a Red Bullnak. Egyes anyagok alkalmasabbak lehetnek a háttámlára, mások a székülésre. Általában bőrben vagy szövetben kaphatók. Mindkét anyagnak megvannak az előnyei és hátrányai, a megfelelő döntés a végén a vágyaktól és céltól függ.

Az anyag tisztítása - szövet vagy bőr?

A műbőrből készült székek ideálisak azoknak a játékosoknak, akik szeretnek inni vagy uzsonnázni játék közben, mivel a tisztítás sokkal könnyebb és gyorsabb. Az ételek és italok színe nem ázik be a székbe, mint a szövetbe. Bár a bőr valószínűleg kissé ráncosodik a korral, általában nagyon tartós anyagnak tekintik. Másrészt a műbőr nem lélegzik jól, és gyorsabban izzadsz rajta, ezért javasoljuk, hogy a bőr ne érintsen közvetlenül ülés közben.

Másrészt a szövetből készült székeknél kevésbé valószínű, hogy izzadást okoznak, mivel az anyag kevésbé ragadós és jobban lélegzik. A szövet hátránya azonban az, hogy nagyobb valószínűséggel jelennek meg rajta foltok. Bár gyakran nehezebben szakadnak el, mint a bőrszékek, a szövetszékek általában valamivel gyorsabban öregszenek. Az atkák is problémákat okozhatnak, így kevésbé barátságosak az allergiás személyekhez, mint a bőrszékek. Izzadás esetén a szövet elnyeli a szagot, így nagyobb az esélye annak, hogy a szék idővel kellemetlen szagot bocsát ki.

Beállíthatóság

Játék közben a test ne legyen túl merev helyzetben. Fontos, hogy mozogj, viszont nem túl sokat. A szék ülésének és támlájának rugalmasnak kell lennie, hogy egyik oldalról a másikra és előre -hátra mozoghasson. Az állítható karfák, az ülésmélység, a székmagasság és a fejtámla magassága szintén nagyon fontosak. A legjobb játékszék a fentiek mindegyikét nyújtja.

A játékszéket sok funkcióval kell felszerelni, hogy képes legyen alkalmazkodni a különböző játékstílusokhoz. Ha azt szeretnéd, hogy a székbe fektetett befektetéseid tartósak legyenek, válassz a különböző játékstílusokhoz és esetleges új kívánságokhoz igazítható játékszékek közül.

Extra funkciók azoknak, akik többre vágynak

Aki tökéletes játékélményre vágyik, annak érdemes megemlíteni néhány játékszék által kínált kiegészítő funkciót is. Bluetooth -bemenettel, mélysugárzóval és rezgő funkcióval ellátott székek is találhatók, mások élelmiszertároló edényeket és vezérlőket tartalmaznak. Természetesen figyelembe kell venni, hogy többért, fizetni is többet kell. Ha az ár nem a fő aggályok közé tartozik a vásárlás során, akkor érdemes lehet széket vásárolni az összes fent említett technológiával, különben jobb, ha valami alapvetőbbet választasz.

 

Dizájn, amely illik a stílusodhoz

A hatékonyság és kényelem van az első helyen, de a döntésnél a megjelenés és az alak is fontos. A mai játékszékek sportosabb, versenyzés ihlette kialakításúak, még akkor is, ha csak egy játékasztalhoz ülnek. Amit a megjelenésért fizetsz, az meg kell hogy egyezzen a a szék képességeivel és a funkciókkal is.

Sok új modell valóban túl futurisztikus lehet a modern irodai környezethez képest, de összetételük és kényelmük miatt nagyon népszerűek az otthoni irodák számára is.

Mitől is menő egy gaming setup? A Billentyűzeten lévő LED lámpáktól vagy a menő egérpad miatt, vagy talán a nagy monitortól és színes széktől? A válasz valójában a fentiek egyike sem. Az igazán klassz videojátékállomás a praktikussága és az általa kínált funkciók miatt menő.

Gamer szoba teljes kinézete

Minőségi és kényelmes székre van szükséged, amely menő megjelenéssel is büszkélkedhetnek. A szék a szobád részévé válik, ezért győződj meg arról, hogy a gyakorlati jellemzők figyelembe vétele után azt választod ki, amelyik a legjobban illeszkedik a szobádhoz.

Gamer szék választás és árak

A legjobb játékszékek könnyen kerülnek több tízezer, ha nem több százezer forintba. A magas árakat gyakran a kiegészítő funkciók okozzák. Emiatt vásárlás előtt érdemes elgondolkodni azon szolgáltatások ésszerűségén, amelyekért nem kell sok extra összeget levonni. Ha a jelenlegi eszközeid már tartalmaznak bizonyos funkciókat, természetesen nincs értelme megvásárolni olyan széket, amely azonos funkciókkal rendelkezik, és többet fizetni érte, mint kellene.

Ugyanakkor néhány funkció valóban javíthatja a játékélményt. Tehát ne hagyd ki a széket csak az ára miatt – először ellenőrizd, hogy milyen funkciókat tud, mivel az ára hosszú távon meghozza az értékét.

Mindenesetre nincs értelme az összes pénzt egy dologra költeni, és sokkal kevesebbet másra. Vásárláskor gondolj arra a tényre, hogy a teljes játék setupod hozzájárul a játékélményhez, és nem csak a szék. Tekintsd meg a gamer ajánlatunkat a gizzmo.hu oldalunkon.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here