Vásárlás előtt te is azon gondolkodsz, hogy tok vagy nyitható tok lenne a megfelelőbb? Melyiket válaszd, ha kissé ügyetlen vagy? Melyiket válaszd, ha a telefonod eredeti kinézetét nem akarod nagyon megváltoztatni? Milyen egyáltalán a különbség a kettő között és melyiket ajánljuk neked?

Röviden: tok vagy nyitható tok? Mik a különbségek?

Lehet egyértelmű, de mégis – néhányan a két szót ugyanarra a termékre használják, de nem minden tok nyitható tok.

Tok

Ha a telefonodnak minőségi védelmet szeretnél nyújtani, de nem akarod túlzottan megváltoztatni az eredeti kinézetét, akkor egy átlátszó tok a megfelelő választás számodra.

Az effajta tok általában könnyű és vékony, ezért megfelelő választás, ha a telefonodat a zsebedben hordod. A készüléked összes gombjához és csatlakoztatójához könnyedén hozzáférhetsz.

Viszont ha ilyen tokot választasz, ne feledd, hogy ezek csak a készüléked hátsó oldalát védik. Ezért azt ajánljuk, ilyen esetben a képernyőre fóliát vagy üvegfóliát helyezel.

Nyitható tok

Ha a telefonodat minden oldalról szeretnéd védelmezni, akkor a nyitható tok a megfelelő választás.

A nyitható tokok a készülékedet minden oldalról védelmezik.A belső oldalukon különleges anyaggal fedettek, amely megakadályozza, hogy a készüléked kiessen. A belső oldalukon gyakran található rés vagy kisebb zseb is, amelyben pénzt vagy kártyákat tárolhatsz.

Viszont jóval nagyobbak és vastagabbak az egyszerű tokoknál és teljesen megváltoztatják a telefonod kinézetét. Jobban zavaróak, ha a telefonodat a zsebedben hordod, a plusz oldaluk viszont az, hogy a készülék első oldalát is védik.

tok vagy nyitható tok - Nyitható tok Ringke Wallet Galaxy S10 készülékekhez

Hogyan válasszak a tok és nyitható tok között?

A megfelelő tok kiválasztása nem is olyan egyszerű, hisz nagyon bő a választék. Hogyan tudom tehát kiválasztani a megfelelőt számomra?

Az ideális tok szorosan öleli a telefonod és betakarja az összes oldalát és sarkát, emellett pedig kissé a képernyő fölé is emelkedik. Ennek ellenére nem szabad, hogy akadályozza a

  • fülhallgató
  • hangszóró
  • mikrofon
  • töltő
  • és minden külső gomb használatát.

Ha az NFC funkciót szeretnéd használni előtte ellenőrizd, ha a tok ezt lehetővé teszi. Néhány készüléknek a hátsó oldalán van a ujjlenyomat olvasója. Győződj meg, hogy a tok az ujjlenyomat olvasót nem takarja el.

Gél vagy TPU?

A tokok nagy része gélből vagy termoplasztikus poliuretánból készül.

A gélből készült tokok tapintásra eléggé hajlékonyak. A formájuknak köszönhetően a telefon összes sarkát védik és a készüléked nem csúszikk ki a kezedből.

A telefont védik a karcolásoktól és kosztól. Az összetételüknek köszönhetően az ütéseket és eséseket jól bírják, hisz felszívják az energiát. A tokokat gyakran készítik a két anyag keverékéből, amelynek köszönhetően megkapjuk mindkettő legjobb tulajdonságait.

A TPU tokok keményebbek és merevebbek. Jól bírják a nagyobb ütéseket is. A készülékedet jól védik karcolásoktól és ütésektől, viszont tényleg nagy ütések esetén el tudnak törni.

Mindkettő sokféle színben, motívummal és formában kapható. Választhatsz vékony tokot, amely alig változtatja meg a telefonod készüléked, vagy akár vastag “katonai” védelmet nyújtót is, amely majdnem bármi ellen megvédi.

A vevőink leggyakoribb kérései

“Láthatatlan” tokot szeretnék, amely nem változtatja meg a telefonom kinézetét.

Vékony átlátszó tokot ajánlunk, amely szorosan ragaszkodik a készülékedhez és majdnem láthatatlan védelmet nyújt neki. Gél és TPU változatban is kaphatóak. Az átlátszó és fehér tokoknál nem szabad elfelejtenünk, hogy idővel kissé megsárgulnak.

“Igazán béna tudok lenni! Sokat sportolok és a telefonom mindig velem van, ezért olykor nagyon féltem.”

Ilyen esetben vastagabb, strapabíró tokot ajánlunk. A legjobb effajta tokok általában több komponensből tevődnek össze. Az összes hozzájárul a telefonod áthatolatlan védelméhez.

A kicsit puhább részek az ütés nyomását szívják be, miközben a keményebb részek a tok szilárdságáról gondoskodnak. Az effajta tokok sarkai általában megerősítettek, néhány gyártó viszont még kisebb légzsákokat is beilleszt a sarkokba.

A tok szélei is emeltek egy picit, így a képernyő fölé illeszkednek. Ennek köszönhetően a telefon képernyője nem érintkezik az asztallal, amelyre lerakjuk.

Mivel több komponensből tevődnek össze, vastagabbak is, és kissé megváltoztatják a telefonod eredeti alakját is, de emiatt sokkal jobban védelmezik.

“Minőségi és elismert gyártó tokját szeretném!”

Mint minden terméknél (kocsi, ruha,) a tokoknál is léteznek nagyobb minőséget nyújtó gyártók.

A Spigen, Ringke ésCaseology tokjai jól megérik a pénzüket. Bármelyiket is választod, nem lehet hibás döntés.

Spigen az egyik legelismertebb gyártó a piacon. A Dél-Koreai kezdetük után Kaliforniába költöztek, ahol letelepedtek és még ma is ott található a székhelyük. A legfőbb jellegzetességük a modern dizájn és csúcsminőségű anyagok. Ha tényleg csúcsminőségű és minimalista dizájnt szeretnél, a Spigen a megfelelő választás.

A Ringke tokjai kiemelik a telefonok eredeti formáját és kinézetét. Már 2003 óta azon törekednek, hogy minimalista tokokat gyártanak, amelyek nem változtatják meg túlságosan a telefon eredeti kinézetét, viszont ennek ellenére nagyszerű védelmet nyújtanak.

Válassz a Caseology tokjai közül, ha csúcsminőségű és csodaszép kinézetű tokot szeretnél. Ha a védelem mellett a kinézet is nagyon fontos számodra, akkor ajánljuk, hogy a Caseology tokjai közül válogass.

tok vagy nyitható tok - bal oldaltól jobbra: Spigen "Rugged Armor", Ringke "Fusion" és Caseology "Parallax Series"
Bal oldaltól jobbra: Spigen “Rugged Armor”, Ringke “Fusion” és Caseology “Parallax Series”

Tok vagy nyitható tok: ✔ – És a képernyő?

Bármilyen tok mellett is döntesz – mindenképp ajánljuk, hogy a készüléked képernyőjéről is gondoskodsz. A telefonod nagy üvegből készült képernyője a legértékesebb része. Ha megsérül a telefonod használhatatlan lesz, a javítás pedig akár több tízezres összegbe is kerülhet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here