A beszerzési vezetőnk apuka lett! Gratulálj neki és vedd át a -15%-os kupont >>

Aktiváld a kupont!

BABY kupon aktiválva!

Ingyenes ügyfélszolgálat (8.00 - 14.00): [email protected]

Fülhallgatók

A fejhallgató egy pár kis hangszóró, amelyet a fejen vagy a fej körül, a fül fölött viselünk. Zenehallgatásra, vagy akár telefonálásra is használható. A fejhallgató lehet vezetékes vagy vezeték nélküli. A vezetékes fejhallgatót egy vezeték köti össze a készülékkel, amelyhez csatlakoztatva van. A vezeték nélküli fejhallgatóknak nincs zsinórjuk, és vezeték nélkül csatlakoznak a készülékhez.

A fejhallgatóknak számos típusa létezik, például fülbe helyezhető és fül fölé helyezhető fejhallgató. A fülbe illeszkedő fejhallgatók a hallójáratba illeszkednek, és gyakran használják zenehallgatásra edzés vagy munka közben. Az over-ear fejhallgatók az egész fület befedik, és nagyobb hangszigetelést biztosítanak, mint a fülbe helyezett fejhallgatók.

A vezeték nélküli fejhallgatók Bluetooth-technológiával vezeték nélkül csatlakoznak az olyan eszközökhöz, mint az okostelefonok, táblagépek, laptopok és MP3-lejátszók. A Bluetooth egyfajta vezeték nélküli technológia, amely lehetővé teszi, hogy két eszköz vezetékek nélkül kommunikáljon egymással.

A játék fejhallgatókat kifejezetten a konzolokon vagy számítógépeken történő videójátékok lejátszásához tervezték. Általában nagyméretű meghajtókkal rendelkeznek, amelyek erőteljes basszushangokat produkálnak, valamint a beépített mikrofon elősegíti a többi játékossal való online kommunikációt. A játék-fejhallgatók általában magán a fejhallgatón is rendelkeznek vezérlőelemekkel, így játék közben nem kell levenni a kezet a kontrollerről.

Egyes vezeték nélküli fejhallgatókhoz töltőtáskák is tartoznak, amelyek extra akkumulátort tartalmaznak, hogy akár útközben is hallgathass zenét. A töltőtáska általában tojás vagy cső alakú, így könnyen hordozható a táskádban vagy zsebedben, amikor éppen nincs szükséged rá.

Gyakori kérdések

Miért jobbak a fejhallgatók?

A fejhallgatók egyetlen hangzásbeli előnye a fülhallgatós modellekkel szemben, hogy a füledet teljesen körülvevő fejhallgatóval sokkal élvezhetőbb hallási környezetet teremtenek. Tapasztalataim szerint ez a jobb hangminőséget teszi lehetővé.

Melyik jobb a fül fölötti vagy a fülbe helyezhető fülhallgató?

A fejhallgatókat jobban kedvelem, mert azok sokkal magával ragadóbb hallgatási élményt nyújtanak. De ugyanakkor, a fülbe helyezhető modellek kisebbek és hordozhatóbbak. Az is kevésbé valószínű, hogy leesnek a fejedről, ha éppen futás vagy egyéb mozgást igénylő tevékenység végzésekor használod őket

A fejhallgatók károsítják az agyat?

Nem, de hosszabb használat után kényelmetlenek lehetnek. Ha érzékeny a füled, akkor akár kellemetlenebbek is lehetek, mint a fülhallgatós modellek esetében. Azt is érdemes megjegyezni, hogy a fejhallgatós modellek hangminősége általában jobb, mint a fülhallgatóké.

Melyik fejhallgató biztonságos a fülnek?

Véleményünk szerint kétféle fejhallgató-kialakítás létezik, amely a legtöbb ember számára jól használható: a zárt hátlapú és a nyitott hátlapú. A zárt hátlapú fejhallgatók tömítést képeznek a füled körül, ami kizárja a külső zajokat, és feszesebb basszushangot biztosítanak. A nyitott hátlapú fejhallgatók lehetővé teszik a levegő szabad áramlását, ami azt jelenti, hogy nem zárják ki annyira a külső zajokat, mint a zárt hátlapúak.[/li][li]Ezek a kialakítások azonban jellemzően tágas hangteret biztosítanak, ami lehetővé teszi, hogy a hangszerek sokkal távolabbnak tűnjenek egymástól, mint amit a zárt hátlapúaknál hallanál.

Fülhallgatót vagy fejhallgatót vegyek?

A válasz erre a kérdésre igazából tőled függ. Ha magával ragadóbb zenehallgatási élményre vágysz, akkor a fülhallgató feletti fejhallgató a megfelelő megoldás. Ha azonban valami olyat keresel, ami könnyebben hordozható, akkor a fülhallgató lehet a legjobb választás. A másik tényező, amit érdemes szem előtt tartanod, hogy a fejhallgató modellek jobban elzárják a külső zajokat, mint a fülhallgatók, így nagyszerűek olyan helyzetekben, amikor sok a háttérzaj.

Tudtad?

Az első modern fejhallgató feltalálója Nathaniel Baldwin amerikai mérnök volt. Állítólag 1910-ben a konyhájában kézzel készítette el az első olyan fejhallgatót, amely képes volt felerősíteni a hangot. Amikor ötletét a magánbefektetők elutasították, a hadsereghez fordult. A feltalálókat arra ösztönözte, hogy ne adják fel egykönnyen. Kitartásra buzdította őket. Kiderült, hogy a haditengerészet érdeklődött a találmány iránt, és 100 párat rendelt. Baldwin gazdag ember lett, de abban hibázott, hogy soha nem szabadalmaztatta a fejhallgatóit.

Fülhallgatók
BŐVEBBEN