A beszerzési vezetőnk apuka lett! Gratulálj neki és vedd át a -15%-os kupont >>

Aktiváld a kupont!

BABY kupon aktiválva!

Ingyenes ügyfélszolgálat (8.00 - 14.00): [email protected]

Kábelek

A kábelek hosszú, vékony vezetékek, amelyek összekötik az eszközöket egymással. Sokféle típusban és hosszúságban kaphatók. A kábelek készülhetnek különböző anyagokból, például rézből vagy alumíniumból. A kábeleket speciális célokra is tervezhetik, például egy eszköz töltésére vagy egy eszköz TV-hez való csatlakoztatására. A Lightning-kábeleket az Apple-termékekhez tervezték, és a Lightning-csatlakozót használják. Az USB-kábeleket a legtöbb eszközhöz használják, és az USB-csatlakozót használják.

Az USB-C kábelek az újabb eszközökhöz használatosak, és az USB-C csatlakozót használják. A HDMI-kábeleket egy eszköz tévéhez való csatlakoztatására használják, és a HDMI-csatlakozót használják. A töltőkábelek hossza és anyaga eltérő lehet, de egy dolog közös bennük: töltik a készüléket!

Gyakori kérdések

Hogyan ég meg egy kábel?

A megégett vezetékekért elsősorban a laza csatlakozások felelősek. Ezt nevezik visszaszúrásnak, és a visszaszúrt vezetékek hajlamosak meglazulni. A meglazult vezeték égést okoz, és a megégett vezeték végül tüzet.

Milyen kábelek kellenek a ps4-hez?

A PS4 internethez való csatlakoztatásához Ethernet-kábelre lesz szükséged. Ha vezeték nélküli kapcsolatot szeretnél használni, akkor USB-adapterre vagy dongle-ra is szükséged lesz. Ezeket bármelyik elektronikai boltban megvásárolhatod, és viszonylag olcsók. Játék céljából nincs különbség a vezetékes és a vezeték nélküli kapcsolat között, amíg a jelerősség elég erős. Ha azonban a router túl messze van a konzoltól, akkor a jobb teljesítmény érdekében érdemes lehet beruházni egy Ethernet-kábelbe

Hogyan készülnek a kábelek?

A kábelek rézhuzalok összecsavarásával készülnek. A huzalokat ezután védőburkolatba csomagolják, majd a kábelt összekötve alkotják a kábelt. A vezetékeket műanyag vagy gumibevonat védi a sérülésektől, végül a kábel mindkét végén van egy-egy csatlakozó, amely az eszközökhöz kapcsolódik.

Milyen típusú okostelefon kábelek léteznek?

Kétféle okostelefon kábel létezik: töltőkábel és adatkábel. A töltőkábel a készülék töltésére szolgál, míg az adatkábel az egyik készülékről a másikra történő információátvitelre. A különbség a kettő között az, hogy a töltőkábel bármelyik USB-portba csatlakoztatható, az adatkábel azonban csak akkor működik, ha mindkét eszköz megfelelő portjába van csatlakoztatva

Mi az USB-C kábel?

Az USB-C az USB-csatlakozó 2014-ben bevezetett, frissített változata. Olyan eszközökhöz, például laptopokhoz és okostelefonokhoz tervezték, amelyek több energiát igényelnek, mint amennyit az USB régebbi változatai biztosítani tudtak. Az új csatlakozó 24 tűvel rendelkezik, szemben a korábbi csatlakozók 4 vagy 5 tűjével, ami azt jelenti, hogy több információt képes nagyobb távolságokon átvinni, kevesebb energiaveszteséggel.

Tudtad?

Az 1800-as évek végén a feltalálók azt próbálták kitalálni, hogyan lehetne különböző helyekre áramot küldeni. Thomas Edison is köztük volt. Ő készítette az első villanykörtét. De nem tudta, hogyan küldje az áramot az elektromos izzóból a konnektorba. Ezért feltalált egy gumicsövet, amely az elektromos izzótól a konnektorba vezette az áramot. Ez volt az első a kábelek történetében.

Kábelek
BŐVEBBEN