A beszerzési vezetőnk apuka lett! Gratulálj neki és vedd át a -15%-os kupont >>

Aktiváld a kupont!

BABY kupon aktiválva!

Ingyenes ügyfélszolgálat (8.00 - 14.00): [email protected]

Adattárolás

Az adattároló hely sok ember számára komoly gondot jelent. Az egyre növekvő adatmennyiséggel, amelyet generálunk, egyre nehezebbé válik az összes adat tárolása egy eszközön. Sokféle adattároló eszköz létezik, amelyeket az adatok tárolására használhatunk. A legelterjedtebb eszköztípus az USB-kulcs és a Micro SD-kártya. Ezen eszközök két leggyakoribb felhasználási területe a telefonnal vagy táblagéppel készített fényképek és videók tárolása, valamint a fájlok számítógépek, telefonok vagy táblagépek közötti átvitele.

Az USB-kulcs azért vált az egyik legnépszerűbb adattárolási móddá a laptopokon, mert kicsi, hordozható, olcsó, és méretéhez képest viszonylag nagy tárolókapacitással rendelkezik. Ezeknek a kulcsoknak az a hátránya, hogy drágábbak, mint az SD-kártyák, és működésükhöz külső áramforrásra van szükség, ami azt jelenti, hogy utazás közben nem használhatod őket, hacsak nem viszed magaddal a laptopod tápkábelét mindenhová.

A mikro SD-kártyák szintén népszerű adattárolási módot jelentenek, különösen azért, mert kicsik, hordozhatók és nagyon olcsók. Hátrányuk, hogy korlátozott a tárolókapacitásuk. A micro SD-kártya mérete a telefon vagy a számítógép méretétől függően változik, amelybe behelyezik. Két oldala van, az egyik oldalon van a nyílás, ahová behelyezhető, a másik oldalon pedig csapok vannak, amelyek behelyezéskor csatlakoznak a telefon vagy számítógép belsejében lévő csapokhoz, hogy az adatokat az egyik oldalról a másikra lehessen átvinni.

Az adattárolóknak két fő előnye van. Az egyik előnye, hogy lehetővé teszi az emberek számára, hogy tárolják adataikat a későbbi felhasználás céljából. A másik előnye, hogy az adattároló lehetővé teszi az emberek számára, hogy az adataikat biztonságban tartsák a sérülésektől. Ha például valakinek ellopják a laptopját, akkor is hozzáférhet az összes fájljához, mivel azok az USB-kulcson vannak tárolva.

BŐVEBBEN

Gondoskodj a védelemről